30-10-06

Disc 1.

matroes 1

1: Vrouwenhandelaar Ray Van Mechelen en rechterhand Mark Camps houden audities in Vilnius.
Ze beweren op zoek te zijn naar danseressen voor een tournee langs hippe discotheken in België, Nederland en Duitsland. Een locale ‘talentscout’ moet vertrouwen wekken bij de kandidates.
Intussen worden in de Belgische poldergemeente Doel twee lijken gevonden van jonge Russische prostituees. Alle sporen leiden naar de bende van Ray Van Mechelen. De politie ondervraagt Mike Simons, een medewerker van Van Mechelen.
Simons wil wel praten, maar enkel op voorwaarde dat hij bescherming krijgt. Inspecteur Clem De Donder gelooft hem niet.
In Vilnius tracht Nico Maes, een Belgisch onderzoeksjournalist, tevergeefs om enkele meisjes ervan te overtuigen niet in te gaan op Van Mechelens voorstellen.
Kasandra, één van de kandidates, ruikt onraad wanneer Van Mechelen haar een Grieks artiestencontract wil laten ondertekenen. Ze contacteert de plaatselijke politie. Haar boezemvriendin Daria wil echter kost wat kost weg uit Litouwen. Ze tekent het contract en geeft haar paspoort in bewaring bij Mark Camps.

2: Op Cyprus krijgen de meisjes een ‘dansopleiding’ en meteen zijn alle illusies verdwenen. Ze worden door Van Mechelens handlangers verplicht om te strippen in een lokale nachtclub.
Olga en Deborah kunnen echter ontsnappen. Mike Simons heeft zich bij de politie gemeld als spijtoptant. Inspecteur De Donder blijft echter opvallend sceptisch. Hij weigert Simons bescherming te verlenen.
Journalist Nico Maes pakt uit met een onthullend artikel over vrouwenhandel en de laksheid van de Belgische politie.
Vincent Dockx, zoon van peetvader John Dockx, wordt gearresteerd in verband met de moord op twee Russische prostituees. Ray Van Mechelen wordt zenuwachtig. Hij grijpt in.
2005

15:55 Gepost door Helliwood-man in Serie 1 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.